Over Ons

The Inclusion Studio werd opgericht in 2020, te midden van een pandemie, de groeiende steun voor de Black Lives Matter-beweging, #MeToo en de cancel-culture.

Dat jaar heeft geleid tot een golf van initiatieven op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en inclusie, ook in de zakenwereld. Onder andere werden werkgevers opgeroepen om te reageren op protesten tegen discriminatie te midden van een pandemie die out-group werknemers onevenredig trof.

Bij The Inclusion Studio willen we je helpen de juiste weg naar een meer inclusieve en diverse organisatie te kiezen.

Onze adviezen op het gebied van diversiteit en inclusie richten zich op de meest kritieke uitdagingen waarmee wereldwijde en lokale bedrijven vandaag de dag worden geconfronteerd:

het aantrekken, ontwikkelen, motiveren en behouden van talent en het creƫren van de juiste cultuur en structuren om dat talent te ondersteunen.

The Inclusion Studio helpt op organisatieniveau en suggereert veranderingen die een positieve impact zullen hebben op de gehele organisatie.

Nederland, en daarmee haar beroepsbevolking, wordt diverser. Het is vandaag de dag niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook van levensbelang voor organisaties om diversiteit en inclusie (D&I) op te nemen in hun strategieƫn. Het speelt een rol in o.a. beleidskeuzes, naleving van wet- en regelgeving, werving en selectie, communicatie en leiderschap.

The Inclusion Studio helpt organisaties met onderzoek, begeleiding en uitvoering.

Onze veelzijdige expertise en evidence-based aanpak op het gebied van diversiteit en inclusie helpen ons de onderliggende problemen van organisaties te identificeren.

Wij doen dit door middel van onze beleidsaudit, het scannen van feitelijke gegevens, het luisteren naar organisatieverhalen door middel van interviews, demografische gegevens en culturele uitdagingen, met als doel de algehele ervaring en prestaties op het gebied van diversiteit en inclusie van uw bedrijf op duurzame wijze te verbeteren.

Al onze diensten worden uitgevoerd door geaccrediteerde professionals (zoals sociologen en antropologen). Dit doen wij met als doel een basis te leggen voor diversiteit en inclusie.

Stap voor stap, en na grondig onderzoek, bouwen we samen aan blijvend succes.

The story

Danny Sanders en Jade Wissink hebben elkaar leren kennen in 2019 bij de gemeente Amsterdam, waar zij zich hebben ingezet voor inclusie en diversiteit. Jade heeft een netwerk voor vrouwen in de bouw opgericht en Danny hield zich bezig met de organisatie van de gemeentelijke deelname aan de Pride. In deze thema's hebben zij elkaar gevonden.
Download hier ons manifest
Download