Wat We Doen

Het is aangetoond dat de juiste aanpak op het gebied van diversiteit en inclusie op de werkvloer bijdraagt aan een veilige, gelukkige en productieve werkomgeving.
Baseer eigen diversiteits- en inclusiestrategieën niet op de beslissingen van andere organisaties. Ieder bedrijf is net zo uniek als elke medewerker die er deel van uitmaakt.
Elke afdeling van een bedrijf heeft verschillende uitdagingen, dus andere behoeften. Deze niet kunnen worden geïdentificeerd voordat goed onderzoek is uitgevoerd en de juiste weg voorwaarts is bepaald. Wij houden daarom rekening met de historie en cultuur van een organisatie en bieden de meest passende oplossingen aan.
The Inclusion Studio kijkt naar de context van de organisatie en ziet maatwerk als wenselijk én noodzakelijk voor stabiele verbetering.

We gebruiken een evidence-based aanpak, die zowel data gedreven is als gebaseerd op echte ervaringen.

Een werkwijze die de huidige stand van zaken in kaart brengt en de ambities omzet in meetbare korte- en langetermijndoelen.

Ook helpen wij je organisatie te voldoen aan nieuwe en toekomstige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving, zoals de Wet Ingroeiquotum en Streefcijfers, in lijn met best-practices uit de wetenschappelijke literatuur op het gebied van diversiteit en inclusie.

The Inclusion Studio levert:

The Inclusion Scan

Deep tissue nulmeting op het gebied van inclusie en diversiteit op de werkvloer.

Workshops & Masterclasses

Bewustwording creëren over inclusie en diversiteit op de werkvloer.

Consultancy

Realiseer duurzame verbetering in inclusie en diversiteit met onze poule van experts.

Sociaal Inclusieve Raad

Als een echte institutionalisering van Deep-Democracy willen wij de veranderingen en verbeteringen op het gebied van inclusie en diversiteit graag duurzaam maken.

De (diversiteit en inclusie-) beleidsaudit van The Inclusion Studio was een waardevolle toevoeging voor EBN B.V. (Energie Beheer Nederland). Het rapport was grondig en goed onderbouwd, en het team was in staat om alle vragen die we hadden over diversiteit en inclusie te beantwoorden en te concretiseren. Ik zou hun diensten ten zeerste aanbevelen aan elke organisatie die op zoek is naar toetsing en verbetering van hun eigen organisatie op het gebied van diversiteit en inclusie.

Energie Beheer Nederland

The Inclusion Studio heeft een unieke en interactieve workshop ontwikkeld voor het marketingteam van Albert Heijn. In een middag hebben we samen kritisch gekeken naar onze communicatie uitingen en een leerzame en open discussie gevoerd. Danny en zijn partner [Lindy Maris] heeft ons op een hele constructieve manier tools en inzichten gegeven waardoor we nu ons werk met een andere bril bekijken. We zijn The Inclusion Studio dankbaar en kijken er naar uit om nog eens samen te werken.

Albert Heijn

The Inclusion Studio heeft ons [het bestuur van Aegon en hun aangesloten merken] tijdens een workshop [over inclusie en diversiteit; een systematische aanpak & moreel redeneren bij langetermijnbeslissingen] echt verrast met hun expertise op het gebied van inclusie en diversiteit en hun kunde om die kennis op een prikkelende wijze over te brengen op de groep. Ze leggen niet alleen uit, maar zetten aan het denken en gaan in gesprek met de groep. Ze weten precies de juiste vragen te stellen, leggen de vinger op de zere plek, maar geven zeker ook handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Echt een aanrader!

AEGON

Voor onze personeelsdag heeft The Inclusion Studio voor ons een Masterclass over diversiteit, inclusie en intersectionaliteit georganiseerd. De uitgebreide voorbereiding die Danny en Lindy in de Masterclass stoppen, was duidelijk terug te zien op de dag zelf. De inhoud was perfect gericht op ons vak als contentspecialisten, er was veel ruimte voor dialoog en ook tijdens de borrel na afloop hebben we nog veel nagepraat over het onderwerp. Daarnaast zijn zowel Danny als Lindy sterk in het stellen van kritische vragen op een fijne manier. Dit zorgt ervoor dat we makkelijk de diepte in konden met lastige onderwerpen. Al met al een geweldige Masterclass, die we iedereen zouden aanraden!

Presenter
In meer detail:
The Inclusion Scan

Het verslag van The Inclusion Scan bestaat uit:

Feiten & gegevens: HR-gegevens + enquête

Verhaal: context door interviews

Demografisch dashboard: overzicht van de diversiteitsratio’s

Culturele uitdagingen: dilemma’s op de werkvloer

Aanbevelingen: actieplan voor implementatie

Voorbeeld insights uit de scan

58% (77% van de medior/senior functies - en 88% van de managers) geeft aan beloond te worden voor het behalen van KPI's. Deze groep verdient gemiddeld €4145,- per maand en is sinds de start van hun baan met €950,- per maand in loon gestegen.

De overige 42% (waarvan 75% in een medior/senior functie en 12% in een leidinggevende functie) verdient gemiddeld €3016,- per maand, deze groep is sinds de start van hun baan met €436,- per maand in loon gestegen.

De 10 collega's die de minste motivatie ervaren (gemiddeld cijfer: 6,5) verwachten minder dan twee jaar bij het bedrijf te blijven werken. De 10 collega's die de meeste motivatie ervaren (gemiddeld cijfer: 8,8) verwachten langer dan vijf jaar bij het bedrijf te blijven werken.

Collega's met een niet-witte huidskleur hebben 64% meer kans om in de laagst scorende 25% te vallen voor wat betreft de hoeveelheid positieve verwachtingen van hun manager.

Collega's ervaren gemiddeld meer dan voldoende motivatie - met een gemiddelde score van 7,6 (range: 5,8 tot 9,6 als score).

Op het gebied van motivatie scoren mannen een 7,9, vrouwen een 7,0

We hebben organisaties veel te bieden. We leveren onze nulmeting, bieden consultancy aan, geven masterclasses en verzorgen speciale on- en off-job training.

We komen graag met je in contact om te kijken hoe we jouw organisatie het beste kunnen begeleiden.

Kom in contact

Wij doen ons best een bijdrage te leveren aan het bereiken van Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Wil je meer weten over de Sustainable Development Goals? Klik dan hier.