De stijl van Danny Sanders

D E S T I J L V A N: Danny Sanders

Danny Sanders (30) is oprichter van The Inclusion Studio, een adviesbureau om Nederlandse bedrijven en instanties inclusiever, en dus ook diverser te maken. Hij noemt zichzelf een ‘status quo changer’ en is niet bang om risico’s te nemen.

Danny was zelf jarenlang professioneel latin dancer. Als professional bij onder andere Gemeente Amsterdam en Amazon kwam hij erachter dat er nog veel werk te doen is qua inclusief leiderschap. Hij werd begin dit jaar door het Financieel Dagblad benoemd als 1 van de 50 talenten van 2021.

Wat zijn Danny’s kernwaarden en drijfveren? Hoe heeft hij zijn eigen identiteit ontdekt? Hoe vertaalt hij dit naar zijn eigen kledingstijl?

  • Nieuwsgierigheid
  • Veiligheid
  • Verandering

Waarom is nieuwsgierigheid belangrijk voor jou?

“Zekerheid is de vijand van verandering. Alles begint met interesse in hetgeen je nog niet kent. Je hebt nieuwsgierigheid nodig om tot nieuwe ideeën te komen en te innoveren. Ik ben zelf heel erg nieuwsgierig, ik blijf maar vragen stellen (volgens mijn business partner zelfs tot het irritante aan toe).

Dit komt omdat ik altijd op zoek ben naar de grotere visie, achterliggende gedachten en motivaties. Ik ben hierin geïnspireerd door Auschwitz-overlever en Nobelprijswinnaar Elie Wiesel die ooit zei: ‘de vraag is belangrijker dan het antwoord’.

Antwoorden komen en gaan. Maar wie durft de pijnlijke vragen te stellen?”

Lees het volledig artikel op Houseofeinstein.nl >

No Comments

Post a Comment