The Inclusion Studio / Media  / Dit zijn ze: de 50 talenten van 2021
FD Jonge Talenten 2021

Dit zijn ze: de 50 talenten van 2021

FD Persoonlijk presenteert: de vernieuwers van 2021. Ze zijn jong, maximaal 35 jaar, en zetten de toon in Nederland en daarbuiten. Maak hier kennis met een nieuwe generatie slimme ondernemers en professionals.

Als stagiair op intensivecare­afdelingen voor kinderen kwam biomedisch ingenieur Rutger Flink tot de conclusie dat de hardware voor het meten van longdruk niet optimaal was.

Hij klopte aan bij een studievriend die bij Wellinq werkte, dat sensoren in katheters kan integreren. De twee bundelden hun kennis, wat leidde tot ­PulmoTech. Het bedrijf ontwikkelt een voedingskatheter gecombineerd met twee druksensoren. Die meet de slokdarmdruk en niet de longdruk, maar dat is een goede indicatie voor de druk in de longvliezen.

‘De data kunnen voor artsen een extra gereedschap zijn om bij beademing de longen en ademhalingsspieren te beschermen’, aldus Flink, die door de coronapandemie de relevantie van zijn bedrijf zag toenemen. Hij hoopt dat zijn product dit jaar een marktregistratie krijgt.

Danny Sanders

Danny Sanders helpt bedrijven en instanties om diverser te worden. Daarvoor gebruikt hij een confronterende 360 gradenmethode. ‘Wij voeren de grondigste scan op het gebied van inclusie op de werkvloer uit.’ Wat telt is het resultaat: een zo inclusief mogelijke organisatie.

Als een klant ertoe overgaat een sociaal inclusieve raad in te stellen, heeft Sanders zijn ultieme doel bereikt. Dan is inclusie niet zomaar een holle kreet, maar wordt ernaar gehandeld.

Want ja, diversiteit en inclusiviteit zijn inderdaad mode­woorden, maar Sanders wil meer dan meeliften op de hype. ‘Het bedrijf is ontstaan doordat ik van nature analytisch en intuïtief ben en affiniteit heb met het onderwerp.’

Wij voeren de grondigste scan op het gebied van inclusie op de werkvloer uit

Lees het volledige artikel

No Comments

Post a Comment