The Inclusion Studio / Media  / Diversiteit en inclusie op events; het is geen hype, het is de toekomst
Diversiteit en inclusie op events; het is geen hype, het is de toekomst

Diversiteit en inclusie op events; het is geen hype, het is de toekomst

Vijf tips voor jouw volgende event

Door de zichtbaarheid geldt de titel des te meer voor events en de programmering! Toch ervaren veel mensen ‘diversiteit’ en ‘inclusie’ als een kameleon-term en is het lastig om hier echt iets concreets mee te doen.

Graag helpen we je op weg met een aantal tips of overdenkingen, die je kunnen helpen om deze belangrijke thema’s te verwerken in je event. Alleen samen zijn we inclusief toch?

De tips hebben we, vanuit Random Creatives, ontwikkeld samen met The Inclusion Studio, een agency gericht op een inclusieve werkvloer.

Inclusie en diversiteit is waar je begint

Niet waar je het mee afraffelt als zijnde een KPI op het einde. Je wil niet dat een publiek denkt dat je enkel je woorden hebt aangepast, en niet je gedachten. We zien vaker dat pas helemaal aan het eind gedacht wordt aan of een programma inclusief genoeg is.

Pure, echte inclusieve initiatieven begin bij de bron. Zorg bijvoorbeeld dat je projectteam aan de basis van het event al inclusief is. Zodat het van nature ook divers ontwikkeld.

Een divers team zorgt voor 30% minder risico bij de uitvoering en leidt tot 20% meer innovatieve input, aldus een Deloitte Review uit 2018. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten die je voorheen niet had en voelt inclusiviteit niet als een moetje, maar is het de krachtige basis voor een top event.

Daarnaast maakt diversiteit het ook altijd spannender. Kijk eens met die blik naar de succesvolle televisieprogramma’s waar mensen samenkomen. Wanneer Big Brother gecast wordt zie je altijd een bonte verzameling van extrovert en introvert etc. Zonder deze contrasten haakt de kijker af!

Lees het complete artikel op Eventinspiration.nl

No Comments

Post a Comment