The Inclusion Studio / News  / Sofia Jirau loopt als eerste model met het syndroom van Down over de catwalk voor Victoria’s Secret

Sofia Jirau loopt als eerste model met het syndroom van Down over de catwalk voor Victoria’s Secret

Victoria’s Secret wil diversifiëren: met Sofía Jirau uit Puerto Rico presenteert een model met het syndroom van Down voor het eerst het ondergoed van het bekende merk.

De 24-jarige Puerto Ricaan vierde de prestatie op Valentijnsdag, na het debuut van de “Love Cloud” collectie, een ondergoedlijn. Het volledige assortiment Victoria’s Secret-producten vind je hier

Credits: sofiajirau

Om als model te werken, en dan ook voor het grote modemerk Victoria’s Secret – is een grote droom van vele. Dit wordt slechts door heel weinig mensen gerealiseerd.

De ‘ideale’ afmetingen worden over het algemeen geëist in deze industrie en alles wat niet overeenkomt met het huidige schoonheidsideaal zal onwaarschijnlijk mogelijk model worden gezien.

Sofía Jirau heeft zojuist geschiedenis geschreven als het eerste Victoria’s Secret-model met het syndroom van Down, nadat ze samen met 17 andere vrouwen de nieuwe campagne van het merk had gelanceerd.

Het model sluit zich aan bij de lingerie- en kledinggigant op een cruciaal moment terwijl het bedrijf zichzelf probeert te hervormen om alle vrouwen aan te spreken.

Ze is ook het tweede Puerto Ricaanse model dat deelneemt aan de Victoria’s Secret-campagne en deelt de schijnwerpers met supermodel Joan Smalls.

In 2019 lanceerde Sofía Jirau de online winkel ‘Alavett‘, die verwijst naar haar manier om ‘I love it’ uit te drukken, waarmee ze het begin markeert van haar carrière als jonge vrouw op de lokale catwalks.

In oktober vorig jaar was Sofía de hoofdrolspeler van de campagne “No Limits”, die tot doel had het bewustzijn te vergroten tijdens de bewustmakingsmaand van het syndroom van Down en de uitdagingen zichtbaar te maken, maar ook om al zijn kwaliteiten te onthouden en te vieren.

Een jaar later vervulde ze haar droom om te debuteren op de New York Fashion Week, “waar [ze] trots op is”, aangezien ze “een van de weinige modellen met het syndroom van Down was die erin slaagde om deel te nemen aan het belangrijke mode-evenement”, aldus de website van de organisatie.

Credits: sofiajirau

Sofia liep op de catwalk tijdens de New York Fashion Week en toonde haar talent voor ontwerpster Marisa Santiago. Deze kans bij wat Amerika’s grootste lingeriemerk is, is een nieuwe mijlpaal in haar carrière. “

Op een dag heb ik erover gedroomd, ik heb eraan gewerkt en vandaag is het een droom die uitkomt. Ik kan eindelijk mijn grote geheim delen… Ik ben het eerste Victoria’s Secret-model met het syndroom van Down!”,

schreef ze op haar Instagram-account, dat al meer dan 200.000 volgers heeft.

Jirau lanceerde ook een campagne in het Spaans genaamd “Sin Limites” om het vermogen van mensen met het syndroom van Down te demonstreren om, ondanks hun situatie, hun doelen te bereiken.

Door het eerste model met het syndroom van Down te worden dat voor Victoria’s Secret loopt, zegt Sofia dat ze “de wereld heeft veroverd”, maar daar houden haar doelen niet op.

De volgende stap is om Jennifer Lopez te ontmoeten en naar Hollywood te gaan om een goede actrice te worden“, zegt de jonge vrouw die zichzelf omschrijft als “ondernemer, zakenvrouw, harde werker, vechter“.

Sofía Jirau is nog relatief nieuw in de modellenwereld: zoals ze op haar eigen website schrijft, debuteerde ze pas twee jaar geleden op New York Fashion Week. Sindsdien is haar ster blijven stijgen.

Hiermee wil ze aanmoedigen:

Het belangrijkste om je dromen te verwezenlijken is voor mij, anderen om de wereld te laten zien dat er geen grenzen zijn en om hen te inspireren hun eigen dromen na te jagen.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat met inclusie en diversiteit te maken heeft? Schrijf je in op de nieuwsbrief via deze link.

Danny Sanders & team The Inclusion Studio

No Comments

Post a Comment