The Inclusion Studio / Media  / Werkdruk, inclusie en binden van buitenlandse medewerkers [Podcast]

Werkdruk, inclusie en binden van buitenlandse medewerkers [Podcast]

People Power Hot Topic behandelt elke maand een brandend thema binnen organisaties. Drie eigenwijze experts geven ongezouten hun mening over de verraderlijke valkuilen, verkeerde vooroordelen en ondubbelzinnige oplossingen. Het panel van deze aflevering bestaat uit:

Het panel behandelt deze aflevering opnieuw luisteraarsvragen, namelijk deze:

Maud Smulders, freelance organisatieadviseur AWVN en De Normaalste Zaak – We horen al jaren dat werkdruk (balans werk/prive) en ervaren autonomie en regelruimte belangrijke ingrediënten zijn als het gaat om loyaliteit van zorgpersoneel. Welke tips hebben sprekers om dit duurzaam van de grond te krijgen in tijden van krapte?

Els Oosthoek, manager Organisatie & Ontwikkeling Topaz: wij hebben sinds kort verpleegkundigen uit andere landen bij ons aan het werk. Ze komen uit Polen of Spanje, wie weet binnenkort ook uit Oekraïne. We hebben nu een inwerk programma voor ze ingericht, inclusief een sociaal programma met rondleidingen door Leiden. Voorafgaand hebben ze vanuit hun detacheringsbureau een taal cursus gedaan. Ze wonen in onze bed&baan studio’s, dus bij elkaar in de buurt. Op de werkplek hebben ze een buddy die hen op weg helpt. Tegelijkertijd is het nu natuurlijk knetter druk in de zorg. Wat zou je nog meer kunnen inzetten – liefst met beperkte tijd? In december kwamen er twee (van de 7) ineens niet terug vanuit de kerstvakantie, dus het heeft wel urgentie. En oh ja we hebben zo’n Appical inwerk app, die wordt wel gebruikt trouwens. Of dat het taalniveau is wat zij al hebben betwijfel ik trouwens. Onze hele organisatie is verder Nederlandstalig – dat gaat niet zomaar veranderen. Kun je hier wat mee?

Ashley Wade, organisatie adviseur Lean Consultancy Group: ik heb een vraag op het gebied van inclusie voor Danny Sanders. Welke organisatiepatronen heb je mee te maken gehad in je opdrachten als je aan de slag gaat met het vergroten van inclusiviteit?

Wil je een overzicht van al de People Power Radio reeksen en afleveringen, dat vind je hier.

No Comments

Post a Comment