The Inclusion Studio / Insights  / Authenticiteit is de (enige) weg naar succes
Authenticiteit is de (enige) weg naar succes

Authenticiteit is de (enige) weg naar succes

Vanuit onze start-up The Inclusion Studio doe ik veel onderzoek naar de thema’s inclusie & diversiteit. Het is altijd een geschenk om te merken wanneer de wetenschap, mijn rolmodellen én de geschiedenis het eens lijken te zijn met wat ik instinctief al aanvoel:

Succes begint bij weten wie je bent

Dit statement geldt voor mij zowel in mijn privéleven als in mijn werk. Om een voorbeeld uit mijn privésituatie te geven: In 2015 zat ik niet goed in mijn vel. Ik was de weg van mijn eigen logica kwijt en vond het lastig om te herinneren hoe ik simpele en gezellige avonden kon hebben met vrienden.

Rondom de decembermaand, met alle festiviteiten, kan dat extra belemmerend zijn. Gelukkig had ik een vriend die me heeft gepusht om oudejaarsavond te vieren met hem en zijn vriendengroep.

Ná uitstelgedrag om van die bank af te komen, me om te kleden en energie te krijgen voor de avond, ben ik dan toch op de fiets gestapt en…. Kwam ik binnen in ‘een warm bad’. Volgens mij waren de vrienden wel op de hoogte van mijn minder soepele ‘joie de vivre’ van dat moment, maar zij hebben mij de focus hierop bespaard.

Gedurende de avond, gevuld met spelletjes, eten en drankjes, merkte ik dat er weer ouderwets gelachen werd om mijn reacties en grappen (’30 seconds’ is altijd een goede ijsbreker).

Tijdens deze onopvallende aanmoediging om mijzelf te zijn, kreeg ik het inzicht:

“Hoe meer ik mijzelf ben, hoe leuker mensen mij vinden”

In een onverwacht moment vind je de vrienden die zonder dubbele agenda het beste met je voor hebben.

In mijn werk (zowel in mijn danscarrière als corporate / ambtelijke carrière) is het belang van authenticiteit onveranderd groot. Naast eigen ervaringen, zie ik dit belang terug in boodschappen van RuPaul tot rapporten van McKinsey en in het succes van ‘Boer Zoekt Vrouw’ tot de speeches van Barack Obama.

“What a vindication of the belief that ordinary people can do extraordinary things.” – Barack Obama

Ik zou mijn intuïtie dat ‘jezelf zijn wérkt’ nog veel meer kunnen onderbouwen met quotes. Mijn hoofd zit nu eenmaal vol met fantastische ‘reminders of the importance of authenticity’, van The Wizard of Oz tot Tony Robbins.

In plaats daarvan vraag ik jou om de volgende gedachte te overwegen: Wat als ik gelijk heb en de grootste troef altijd al jezelf zijn is geweest? Wat als…

“You’ve always had the power.” – The Wizard of Oz

Ik kon die laatste quote toch niet achterwege laten.

Dank aan al die vrienden en raadgevers in mijn leven!

Post a Comment